Van de Damychris

Noorse Boskatten Cattery

In memoriam

V/d Damychris Iris (nfo f 09 )  Geboren 26 juli 2007

                                             Overleden 15 april 2009

Moeder: Bergansius Namaste (nfo w)

Vader:    GIC. Odilon of Simchat  (nfo n 09)

Onze lieve Iris.

 

Nog geen twee jaar oud is ze geworden, in de bloei van haar leven. Onze lieve en innemende Iris is op woensdag 15 april 2009 overleden. Ze was in verwachting. Met een heerlijke bolle buik rolde ze de laatste dagen over de bank. P1010039Altijd met een gezellig prr’tje en maar koppies geven. De laatste dagen voor de bevalling voelde Pauline volop leven in haar buik. Tot de nacht van eerste naar tweede Paasdag, om precies te zijn de 68e dag van haar zwangerschap. Om een uur of 11 ’s avonds kwam er een knikker naar buiten om ook weer terug te schieten. Pauline maakte me om half drie ’s nachts wakker en we hebben direct de spoedlijn voor een dierenarts gebeld. En gelukkig, onze eigen dierenarts van Dierenkliniek De Tweesprong, had nachtdienst. Een hele opluchting: ze kennen ons natuurlijk en weten hoe we onze cattery runnen.

Een klein half uur later lag Iris in de armen van de dierenarts. Na wat manipulatie, werd het eerste kitten uitgedreven. Deze was al overleden. Wat nu te doen. Na kortstondig overleg, werd besloten een keizersnede te gaan doen. Maar toen de voorbereidingen voor de operatie bijna klaar waren, werd het tweede, eveneens dode kitten geboren. Nu bleek dat de geboorteweg voor de kittens vrij was, werd een ingrijpende en zwaarbelastende keizersnede geschrapt. De kittens kunnen er uit en zullen ook worden uitgedreven. We kregen voor Iris pijnstillers en antibiotica mee naar huis. Half vijf, maandagochtendvroeg kwamen we weer thuis en hebben we bij toerbeurt bij haar gewaakt. Ze lag lief en naar omstandigheden redelijk monter in haar mandje in de bench, onder strenge bewaking en liefdevolle zorgen van haar moeder Nas. In de loop van de volgende ochtend werd kitten nummer drie geboren, geen leven meer in zich. ’s Avonds net na het eten een vierde eveneens dood kitten.

Met Iris leek het ogenschijnlijk beter te gaan, ze was natuurlijk wel ziek, maar ze kreeg haar antibiotica en pijnstillers, dronk lekker haar room en peuzelde toch wel brokjes naar binnen. Totdat ik het verschrikkelijke telefoontje van Pauline kreeg op de woensdagochtend om 09.00 uur. Ik had Iris om 07.00 uur nog lekker geknuffeld en geaaid en toen dit bericht.

Geheel onverwacht is ze van ons weggeglipt, net nu ze het ergste achter de rug had en ze juist wat leek op te knappen. Onvoorstelbaar………………………………….. Wat missen wij ons lieve, zachtaardige meisje.

Rust zacht lieve, lieve Iris.

Img_3908 in de laatste week van haar zwangerschap

Img_3918Samen met mamanas in de werpkist.

 

Img_3835